Huidzorg bij kanker

EEN GOEDE EN GEZONDE HUID BIJ INTENSIEVE MEDISCHE BEHANDELINGEN

Het moment dat je hoort dat je ziek bent, brengt veel veranderingen met zich mee. Dat ondervond ook de founder van IK Skin Perfection. Vanuit een medisch behandeltraject heeft zij zelf ervaren dat de huid verandert en lang niet alle huidverzorgingsproducten te gebruiken zijn.
Ook chemotherapie en bestralingen drogen de huid uit en maken de huid vaak schilferig, overgevoelig en geïrriteerd en in sommige gevallen kan de huid gaan jeuken.
De medical producten van IK Skin Perfection hebben een krachtiger werking dan reguliere cosmetica en tegelijkertijd hebben ze minder bijwerkingen dan medicinale crèmes. De producten zijn zelfs geschikt voor de zeer gevoelige huid. Denk hierbij ook aan eczeemhuiden, psoriasis, rosacea/couperose, allergieën.

IK SKIN Medical behandeling 60 min. € 60,00

Deze behandeling is speciaal ontwikkeld voor de door medicatie aangetaste huid. Natuurlijk is deze behandeling ook zeer geschikt voor de gevoelige, gestreste huid.
Zeker als je ziek bent is het erg belangrijk om je even geen patiënt te voelen en even helemaal te kunnen ontspannen. Deze behandeling gaat daar zeker voor zorgen. Gun jezelf een moment om even aan alles te ontsnappen.

De behandeling bestaat uit:

Een huidanalyse – behandelplan – ultrazachte reiniging – milde dieptereiniging – masker verrijkt met De-Itchy – handmassage met De-Itchy olie – afgestemde 24 uurs verzorging – theemoment met thuisadvies.

Ken je iemand uit jouw omgeving die de diagnose kanker heeft gekregen of ben je zelf getroffen door deze vreselijke ziekte? Geef jezelf – of een ander – dan een bijzonder cadeau.
De Silky Organic Recover Box; een prachtig vormgegeven giftbox met eerlijke en natuurlijke beautyproducten die ook voor de meest zwaarbelaste huid veilig gebruikt kunnen worden. Gun je zelf – of die ander – weer een momentje van geluk!
De Silky Organic Recover Box is in april door de vakjury uitgeroepen tot Professional Beauty Product of the Year 2019; dé award in de professionele branche voor cosmeticamerken.

 

Wat kun je zelf doen?

Je merkt dat je huid verandert door de behandelingen… Help, wat nu? Het belangrijkste wat je kan doen is de huid zoveel mogelijk kalmeren en beschermen. Huidverzorgingsproducten zonder belastende toevoegingen kunnen je hierbij helpen. Zo ontstaan er minder pigmentvlekken, reageert je huid minder overgevoelig en wordt je huid niet zo dof en droog of geïrriteerd. Er is veel dat je hiervoor thuis kan doen. Wij geven je graag tips!

  • Vermijd zeep, cleansers en cosmetica met irriterende ingrediënten.
  • Dep de huid droog na het douchen of een bad in plaats van deze droog te wrijven.
  • Verlies je je wimpers of wenkbrauwen, wees dan voorzichtig met het gebruik van producten rondom de oogcontouren.
  • Heb je last van huidschilfertjes? Ga dan je huid niet scrubben, maar overleg met jouw IK Medical Skincare Specialist wat je het beste kunt doen.
  • In bad gaan maakt de huid week en droogt de huid uit. Dit kan zorgen voor extra huidirritatie. Beter is het om dan even kort te douchen

Wees mild voor de huid

  • FACE: Was je huid met lauwwarm water en met een gezonde en milde reiniger zoals de SILK+. Let bij bestraling op dat de op de huid getekende bestralingslijnen niet verloren gaan.
  • HANDS: Droge handen kun je soepeler maken door een rijke crème of bodybutter te gebruiken, zoals de BUTTERLY CREAMuit de IK Blooom Collection.
  • LIPS: Lippen kunnen door intensieve medische trajecten soms pijnlijk en schraal aanvoelen. Lippenbalsem LIP+bevat Sheabutter en zorgt voor onmiddellijk herstel en comfort.
  • FACE & BODY: De huid die intensieve medische behandelingen ondergaat houdt moeilijk vocht vast. Zorg daarom voor een goede pH en vochtherstellende crème, zoals RECOVER+of olie, zoals DE-ITCHY+ en breng deze 1 à 2 keer per dag aan.
  • NAILS: Door bepaalde chemo’s kunnen je nagels verkleuren, bros en droog worden of juist zacht en slap. Om jouw nagels te beschermen kun je een nagellak gebruiken zonder formaldehyde, zoals de IK Blooom Nail Blush.

Kijk ook eens op de website: www.huidzorgbijkanker.nl